Ljajić: I naredne godine ćemo ulagati u dečije odmaralište na Zlatiboru

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će Ministarstvo i u narednoj godini nastaviti da finasira rekonstrukciju dečijeg odmarališta „Golija” na Zlatiboru, kroz gradnju bazena i sportske hale.

Ministarstvo će nastaviti sa projektima izgradnje turističke infrastrukture za koje je ove godine bilo opredeljeno 450 miliona dinara, rekao je ministar Ljajić i izrazio očekivanje da će iduće godine za ovu namenu biti izdvojeno više republičkih sredstava.

Radovi će se odvijati fazno i u njih će u prvoj fazi biti uloženo 26 miliona dinara.

Gradonačelnik Užica, Tihomira Petkovića izrazio je zahvalnost ministru Ljajiću na podršci ovoj investiciji za koju je Ministarstvo izdvojilo 13 miliona dinara i opštini Čajetina koja se odrekla naknade za komunalnu izgradnju od šest miliona dinara. Kako je rekao ove godine će biti urađena dogradnja soba, pokrivanje košarkaškog igrališta i gradnja teniskog terena i terena za bič volej, a rok za završetak je 15. decembar ove godine.

Grad Užice u njoj učestvuje sa 5 miliona, a ustanova Dečije odmaralište koja uspešno posluje bez tekućeg finansiranja iz budžeta uložiće 3 miliona dinara sopstvenih sredstava, rečeno je danas prilikom obilaska radova na Zlatiboru.

Direktor ustanove Dečije odmaralište, Vladan Cuparić kaže da ova Ustanova želi sa sveobuhvatnom sportskom ponudom postane lider dečijeg turizma u Srbiji.

Dečje odmaralište na Zlatiboru nastalo je 1930. godine kao Dom invalida i iza sebe ima dugu tradiciju dečjeg turizma