Љајић: И наредне године ћемо улагати у дечије одмаралиште на Златибору

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да ће Министарство и у наредној години наставити да финасира реконструкцију дечијег одмаралишта „Голија” на Златибору, кроз градњу базена и спортске хале.

Министарство ће наставити са пројектима изградње туристичке инфраструктуре за које је ове године било опредељено 450 милиона динара, рекао је министар Љајић и изразио очекивање да ће идуће године за ову намену бити издвојено више републичких средстава.

Радови ће се одвијати фазно и у њих ће у првој фази бити уложено 26 милиона динара.

Градоначелник Ужица, Тихомира Петковића изразио је захвалност министру Љајићу на подршци овој инвестицији за коју је Министарство издвојило 13 милиона динара и општини Чајетина која се одрекла накнаде за комуналну изградњу од шест милиона динара. Како је рекао ове године ће бити урађена доградња соба, покривање кошаркашког игралишта и градња тениског терена и терена за бич волеј, а рок за завршетак је 15. децембар ове године.

Град Ужице у њој учествује са 5 милиона, а установа Дечије одмаралиште која успешно послује без текућег финансирања из буџета уложиће 3 милиона динара сопствених средстава, речено је данас приликом обиласка радова на Златибору.

Директор установе Дечије одмаралиште, Владан Цупарић каже да ова Установа жели са свеобухватном спортском понудом постане лидер дечијег туризма у Србији.

Дечје одмаралиште на Златибору настало је 1930. године као Дом инвалида и иза себе има дугу традицију дечјег туризма