Љајић и Абдолахи о унапређењу економске сарадње

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са амбасадором Ирана у Србији Хосеином Молом Абдолахијем, са којим је разговарао о унапређењу укупних билатералних односа и економске сарадње две земље.

Потпредседник Владе Љајић и амбасадор Абдолахи сагласили су се да би велики искорак у даљем развоју економских односа представљало закључење споразума о слободној трговини, који би био најкраћи пут за повећање обима робне размене Србије и Ирана. С тим циљем биће формиране експертске групе две старне које ће започети разговоре о изради тог споразума.

Љајић и Абдолахи су током сусрета разговарали и о унапређењу сарадње у области туризма, као и о почетку рада туристичког представништва Србије у Техерану, чије отварање се убрзо очекује. Трошкове функционисања поменутог представништва ће у потпуности покривати иранска страна.

Амбасадор Абдолахи обавестио је потпредседника Владе Љајића да ће у марту ове године Србију поново посетити велика група иранских туриста, након што је прошле године успешно реализиован први организовани долазак гостију из Ирана у нашу земљу.