Ljajić i Abdolahi o unapređenju ekonomske saradnje

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Irana u Srbiji Hoseinom Molom Abdolahijem, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje dve zemlje.

Potpredsednik Vlade Ljajić i ambasador Abdolahi saglasili su se da bi veliki iskorak u daljem razvoju ekonomskih odnosa predstavljalo zaključenje sporazuma o slobodnoj trgovini, koji bi bio najkraći put za povećanje obima robne razmene Srbije i Irana. S tim ciljem biće formirane ekspertske grupe dve starne koje će započeti razgovore o izradi tog sporazuma.

Ljajić i Abdolahi su tokom susreta razgovarali i o unapređenju saradnje u oblasti turizma, kao i o početku rada turističkog predstavništva Srbije u Teheranu, čije otvaranje se ubrzo očekuje. Troškove funkcionisanja pomenutog predstavništva će u potpunosti pokrivati iranska strana.

Ambasador Abdolahi obavestio je potpredsednika Vlade Ljajića da će u martu ove godine Srbiju ponovo posetiti velika grupa iranskih turista, nakon što je prošle godine uspešno realiziovan prvi organizovani dolazak gostiju iz Irana u našu zemlju.