Љајић: Дом трубача мора бити готов до Сабора

После 55. године, трубачи ће у Гучи добити свој Дом, на површини од 1.400 квадратних метара, рекао је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, који је присуствовао почетку радова на изградњи тог објекта.

Љајић је рекао да је вредност инвестиције 45 милиона динара, а да ће објекат имати 27 соба са 160 лежајева.

„Сви оркестри који се нађу у финалу биће смештени овде. То ће са једне стране олакшати организацију манифестације, самим тим представља и уштеду за организаторе. Самим тим подижемо на виши ниво Сабор трубача у Гучи“, истакао је Љајић.

Према његовим речима, дом ће радити током целе године у функцији спортског туризма, рекреативне наставе, а служиће и за одржавање различитих привредних активности, додајући да ће ово подићи Гучу као туристичку манифестацију и ван Сабора.

„Инвестиција је вредности 45 милиона динара, а министарство је определило 20 милиона. Очекујемо да ће 56. Сајам трубача бити дочекан са овим Домом потпуно опремљеним и спремним за пријем свих 160 трубача који ће бити у финалном делу такмичења“, сматра Љајић.

Он наводи како Министарство и влада треба више да улажу на промоцији саме манифестације, јер је циљ да се садашњих 20 одсто иностраних гостију, повећа на 30 одсто, а можда и више.