Ljajić: Dom trubača mora biti gotov do Sabora

Posle 55. godine, trubači će u Guči dobiti svoj Dom, na površini od 1.400 kvadratnih metara, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je prisustvovao početku radova na izgradnji tog objekta.

Ljajić je rekao da je vrednost investicije 45 miliona dinara, a da će objekat imati 27 soba sa 160 ležajeva.

„Svi orkestri koji se nađu u finalu biće smešteni ovde. To će sa jedne strane olakšati organizaciju manifestacije, samim tim predstavlja i uštedu za organizatore. Samim tim podižemo na viši nivo Sabor trubača u Guči“, istakao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, dom će raditi tokom cele godine u funkciji sportskog turizma, rekreativne nastave, a služiće i za održavanje različitih privrednih aktivnosti, dodajući da će ovo podići Guču kao turističku manifestaciju i van Sabora.

„Investicija je vrednosti 45 miliona dinara, a ministarstvo je opredelilo 20 miliona. Očekujemo da će 56. Sajam trubača biti dočekan sa ovim Domom potpuno opremljenim i spremnim za prijem svih 160 trubača koji će biti u finalnom delu takmičenja“, smatra Ljajić.

On navodi kako Ministarstvo i vlada treba više da ulažu na promociji same manifestacije, jer je cilj da se sadašnjih 20 odsto inostranih gostiju, poveća na 30 odsto, a možda i više.