Lazarević na Svetskoj konferenciji o međunarodnim telekomunikacijama

Državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević učestvuje na Svetskoj konferenciji o međunarodnim telekomunikacijama (WCIT 2012) koja se u organizaciji Međunarodne unije za telekomunikacije (International Telecommunication Union – ITU) održava od 3. do 14. decembra 2012. u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Lazarević se sastao sa Generalnim sekretarom Međunarodne unije za telekomunikacije dr Hamadunom Tureom i predstavio mu planove razvoja telekomunikacija u Republici Srbiji. Tom prilikom preneo mu je stav srpske delegacije da izmene Međunarodnog pravilnika o telekomunikacijama treba da doprinesu razvoju informacionog društva i dobrobiti svih građana i korisnika širom sveta, s posebnim naglaskom na poštovanje ljudskih prava, tehnološke neutralanosti i suvereniteta država članica ITU.

Delegacije iz više od 160 država razmotriće izmene Međunarodnog pravilnika o telekomunikacijama (International Telecommunications Regulations – ITR) prvi put od njegovog usvajanja 1988. godine.

Zaključci učesnika Svetske konferencije o međunarodnim telekomunikacijama (WCIT 2012) u organizaciji ITU, koja je specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija, uticaće na razvoj telekomunikacija u narednih dvadeset godina.