Лазаревић на Светској конференцији о међународним телекомуникацијама

Државни секретар Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стефан Лазаревић учествује на Светској конференцији о међународним телекомуникацијама (WCIT 2012) која се у организацији Међународне уније за телекомуникације (International Telecommunication Union – ITU) одржава од 3. до 14. децембра 2012. у Дубаију у Уједињеним Арапским Емиратима.

Лазаревић се састао са Генералним секретаром Међународне уније за телекомуникације др Хамадуном Туреом и представио му планове развоја телекомуникација у Републици Србији. Том приликом пренео му је став српске делегације да измене Међународног правилника о телекомуникацијама треба да допринесу развоју информационог друштва и добробити свих грађана и корисника широм света, с посебним нагласком на поштовање људских права, технолошке неутраланости и суверенитета држава чланица ITU.

Делегације из више од 160 држава размoтриће измене Међународног правилника о телекомуникацијама (International Telecommunications Regulations – ITR) први пут од његовог усвајања 1988. године.

Закључци учесника Светске конференције о међународним телекомуникацијама (WCIT 2012) у организацији ITU, која је специјализована агенција Уједињених нација, утицаће на развој телекомуникација у наредних двадесет година.