Конкурс „Поделите своје зелено искуство!“

У оквиру пројекта (Eco Dots) Еко тачке- Зелено путовање кроз Европу, Министарство трговине, туризма и телекомуникација објављује конкурс „Поделите своје зелено искуство!“ који траје до 20. маја 2015.

Испричајте нам своје искуство са путовања како бисмо мапирали одрживе туристичке руте у Европи и освојите викенд за двоје!
Сви заинтересовани учесници моћи ће да бирају између две теме: еко тура (пешачење, вожња бициклом и јахање) или одрживи еко смештај (пансиони, викендице, еко-колибе, смештаји сеоског туризма и еко смештаји у заштићеним подручјима).

Конкурс „Поделите своје зелено искуство!“

У оквиру тема потребно је припремити писмени рад са детаљним описом и координатама локације уз неопходно образложење зашто се предлаже та еко тура или еко смештај. Сваки рад треба да буде пропраћен фотографијама и/или видео спотом.

Аутори два најбоље оцењена рада освојиће бесплатан викенд за две особе у еко одрживом смештају у Италији.

По завршетку конкурса, најзанимљивије локације забележене путем фотографија, видео записа и текстова ће се наћи на новом веб сајту www.ecobnb.com, чиме постају видљиви туристима широм света.

Услове Конкурса и Образац за аплицирање можете пронаћи на: ecobnb.com/blog

Пројекат ће допринети локалном економском развоју и међународном умрежавању домаће понуде еко смештаја са тематским турама.
Заинтересовани туристи ће путем веб сајта Ecobnb моћи да се информишу о очуваним пределима и заштићеним подручјима наше земље, што ће омогућити Србији да се боље позиционира на туристичком тржишту.