Konkurs „Podelite svoje zeleno iskustvo!“

U okviru projekta (Eco Dots) Eko tačke- Zeleno putovanje kroz Evropu, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavljuje konkurs „Podelite svoje zeleno iskustvo!“ koji traje do 20. maja 2015.

Ispričajte nam svoje iskustvo sa putovanja kako bismo mapirali održive turističke rute u Evropi i osvojite vikend za dvoje!
Svi zainteresovani učesnici moći će da biraju između dve teme: eko tura (pešačenje, vožnja biciklom i jahanje) ili održivi eko smeštaj (pansioni, vikendice, eko-kolibe, smeštaji seoskog turizma i eko smeštaji u zaštićenim područjima).

Konkurs „Podelite svoje zeleno iskustvo!“

U okviru tema potrebno je pripremiti pismeni rad sa detaljnim opisom i koordinatama lokacije uz neophodno obrazloženje zašto se predlaže ta eko tura ili eko smeštaj. Svaki rad treba da bude propraćen fotografijama i/ili video spotom.

Autori dva najbolje ocenjena rada osvojiće besplatan vikend za dve osobe u eko održivom smeštaju u Italiji.

Po završetku konkursa, najzanimljivije lokacije zabeležene putem fotografija, video zapisa i tekstova će se naći na novom veb sajtu www.ecobnb.com, čime postaju vidljivi turistima širom sveta.

Uslove Konkursa i Obrazac za apliciranje možete pronaći na: ecobnb.com/blog

Projekat će doprineti lokalnom ekonomskom razvoju i međunarodnom umrežavanju domaće ponude eko smeštaja sa tematskim turama.
Zainteresovani turisti će putem veb sajta Ecobnb moći da se informišu o očuvanim predelima i zaštićenim područjima naše zemlje, što će omogućiti Srbiji da se bolje pozicionira na turističkom tržištu.