Konferencija povodom završetka kampanje „IT karavan 02“

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić govoriće na konferenciji za medije povodom završetka ovogodišnje kampanje za bezbednost dece na internetu „IT karavan 02“ u petak, 2. juna, u 10 časova, u Pres centru Udruženja novinara Srbije (UNS), Knez Mihailova 6/III.

Na konferenciji će učestvovati i glavni policijski inspektor Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Tatjana Đurašković i savetnik za informaciono-komunikacione tehnologije u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković.

Konferencija povodom završetka kampanje

Takođe, učešće će uzeti i direktor Sektora za korisnike iz javnog i komercijalnog segmenta kompanije „Majkrosoft“ Nikola Orlić, predstavnik organizacije „Save the Children“ za severozapadni Balkan Vasilije Ljubinković i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić.

Prisutnim će se obratiti i voditelji prezentacija kampanje „IT karavana 02“ – psiholog i stručnjak za digitalne komunikacije Ana Mirković i glumac i muzičar Bojan Ivković, kao i vođa tima robotičara „IT karavana 02“ i predsednik „Edulab“ Alen Piljak.

Teme konferencije su rezultati kampanje „IT karavan 02“ Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, značaj edukacije i prevencije za zaštitu dece na internetu, a biće reči i o medijskoj kampanji za bezbednost dece na internetu „Digitalno pametni – digitalno bezbedni“, koju će predstaviti odgovorni urednik školskog programa RTS-a Nevena Mladenović-Blagojević.