Jačanje saradnje između Srbije i Azerbejdžana

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija  Srbije Rasim Ljajić i ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahin Mustafajev potpisali su danas u Palati Srbija u Beogradu protokol sa zasedanja Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saranju.

Ministri koji predsedavaju današnjim zasedanjem Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana naglasili su da će u narednom periodu posebna pažnja biti usmerena na razvijanje saradnje u oblastima kao što su  energetika, poljoprivreda, industrija, telekomunikacije, saobraćaj i turizam.

„Naši odnosi su sada na nivou strateškog partnerstva. Do sada smo potpisali 20 bilateralnih sporazuma koji predstavljaju osnov za dalju saradnju u raznim oblastima, tako da imamo sve političke i pravne preduslove da naši ekonomski odnosi budu na najvišem nivou“, rekao je ministar Rasim Ljajić.

On je pozvao azerbejdžanske investitore da ulažu novac u srpsku ekonomiju i da se na taj način uključe u proces njene privatizacije.

Kao jedan od pozitivnih primera dosadašnje saradnje Ljajić i Mustafajev su naveli donaciju Azerbejdžana za izgradnju deonice autoputa od Ljiga do Preljine, na Koridoru 11, u kojoj kao glavni izvođač radova učestvuje firma iz Azerbejdžana.