Јачање сарадње између Србије и Азербејџана

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација  Србије Расим Љајић и министар економије и индустрије Азербејџана Шахин Мустафајев потписали су данас у Палати Србија у Београду протокол са заседања Међувладине комисије за трговину и економску сарању.

Министри који председавају данашњим заседањем Међувладине комисије за трговину и економску сарадњу Србије и Азербејџана нагласили су да ће у наредном периоду посебна пажња бити усмерена на развијање сарадње у областима као што су  енергетика, пољопривреда, индустрија, телекомуникације, саобраћај и туризам.

„Наши односи су сада на нивоу стратешког партнерства. До сада смо потписали 20 билатералних споразума који представљају основ за даљу сарадњу у разним областима, тако да имамо све политичке и правне предуслове да наши економски односи буду на највишем нивоу“, рекао је министар Расим Љајић.

Он је позвао азербејџанске инвеститоре да улажу новац у српску економију и да се на тај начин укључе у процес њене приватизације.

Као један од позитивних примера досадашње сарадње Љајић и Мустафајев су навели донацију Азербејџана за изградњу деонице аутопута од Љига до Прељине, на Коридору 11, у којој као главни извођач радова учествује фирма из Азербејџана.