IT karavan za pančevačke osnovce

IT karavan 02 je pri kraju svog ovogodišnjeg putovanja po Srbiji. U Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić“ u Pančevu za učenike je održana prezentacija o zaštiti od internet nasilja i drugih oblika zloupotreba novih tehnologija.

Đaci su se upoznali i sa prednostima korišćenja tehnologije u okviru radionice programiranja robota, a direktorki škole Dragani Krstić uručen je robot za korišćenje u nastavi.

Kampanja za pametnu i bezbednu upotrebu novih tehnologija „IT karavan“ ove godine sprovedena je od 12. aprila u Novom Pazaru, Pirotu, Nišu, Zaječaru, Kraljevu, Užicu, Čačku, Valjevu, Kragujevcu, Subotici, Novom Sadu. Poslednja ovogodišnja stanica biće u Somboru, 25. maja.

Uporedo sa školskim prezentacijama kampanja se sprovodi na gradskim trgovima, gde se promovišu programi za razvoj informacionog društva i anketiraju građani o tome koliko su upoznati sa temom bezbednost na internetu.

Partneri Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija na projektu su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, organizacija „Save the Children“ za severozapadni Balkan i kompanija „Microsoft“.