ИТ караван за панчевачке основце

ИТ караван 02 је при крају свог овогодишњег путовања по Србији. У Основној школи „Мирослав Мика Антић“ у Панчеву за ученике је одржана презентација о заштити од интернет насиља и других облика злоупотреба нових технологија.

Ђаци су се упознали и са предностима коришћења технологије у оквиру радионице програмирања робота, а директорки школе Драгани Крстић уручен је робот за коришћење у настави.

Кампања за паметну и безбедну употребу нових технологија „ИТ караван“ ове године спроведена је од 12. априла у Новом Пазару, Пироту, Нишу, Зајечару, Краљеву, Ужицу, Чачку, Ваљеву, Крагујевцу, Суботици, Новом Саду. Последња овогодишња станица биће у Сомбору, 25. маја.

Упоредо са школским презентацијама кампања се спроводи на градским трговима, где се промовишу програми за развој информационог друштва и анкетирају грађани о томе колико су упознати са темом безбедност на интернету.

Партнери Министарства трговине, туризма и телекомуникација на пројекту су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унутрашњих послова, организација „Save the Children“ за северозападни Балкан и компанијa „Мicrosoft“.