ИТ караван у Вршцу

Ит караван стигао је у посету Вршцу. О предностима и опасностима употребе нових технологија и интернета ученицима Основне школе „Вук Караџић“ говорио је наставник Милан Његомир, уз асистирање аниматора Османа Ахмеда, а на тргу су грађанима представљени програми који подстичу сврсисходно и безбедно коришћење ИКТ-а у образовању, пословању, комуникацији.

Следећи град који ће ИТ караван посетити је Зрењанин, где ће гостовати у петак, 20. маја, у Основној школи „Петар Петровић Његош“.

Едукативна и интерактивна презентација до сада је одржана у Новом Пазару, Лесковцу, Врању, Крушевцу, Краљеву, Јагодини, Пожаревцу и Смедереву, а до 3. јуна видеће је ученици и грађани Кикинде, Суботице, Сремске Митровице, Шапца и Лознице.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводи ИТ караван, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, и компанијом Мајкрософт, у 15 градова у Србији који процентуално имају највећи број младих становника од 10 до 19 година, као део кампање за развој информационог друштва „Паметно и безбедно – Smart and Safe“.