IT karavan u Vršcu

It karavan stigao je u posetu Vršcu. O prednostima i opasnostima upotrebe novih tehnologija i interneta učenicima Osnovne škole „Vuk Karadžić“ govorio je nastavnik Milan Njegomir, uz asistiranje animatora Osmana Ahmeda, a na trgu su građanima predstavljeni programi koji podstiču svrsishodno i bezbedno korišćenje IKT-a u obrazovanju, poslovanju, komunikaciji.

Sledeći grad koji će IT karavan posetiti je Zrenjanin, gde će gostovati u petak, 20. maja, u Osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“.

Edukativna i interaktivna prezentacija do sada je održana u Novom Pazaru, Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu, Jagodini, Požarevcu i Smederevu, a do 3. juna videće je učenici i građani Kikinde, Subotice, Sremske Mitrovice, Šapca i Loznice.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi IT karavan, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i kompanijom Majkrosoft, u 15 gradova u Srbiji koji procentualno imaju najveći broj mladih stanovnika od 10 do 19 godina, kao deo kampanje za razvoj informacionog društva „Pametno i bezbedno – Smart and Safe“.