ИТ караван у Пожаревцу

Презентација о предностима и опасностима употребе нових технологија и интернета представљена је у Пожаревцу, у Основној школи „Краљ Александар Први“. У оквиру пројекта ИТ караван Министарства трговине, туризма и телекомуникација, ученицима је програм представила наставница Славица Гомилановић.

ИТ караван у Пожаревцу

Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводи ИТ караван који је носилац кампање „Паметно и безбедно – Smart and Safe“. У основним школама приређују се едукативне, интерактивне презентације, док се на градским трговима промовише коришћење нових технологија у пословању и комуникацијама.

Презентација је до сада одржана у Новом Пазару, Лесковцу, Врању, Крушевцу, Краљеву и Јагодини. Следећи град који ће ИТ караван посетити је Смедерево, у четвртак, 12. маја, када ће се представити у Основној школи „Димитрије Давидовић“.

ИТ караван обилази 15 градова у Србији који процентуално имају највећи број младих становника од 10 до 19 година. До 3. јуна обићи ће и Вршац, Зрењанин, Кикинду, Суботицу, Сремску Митровицу, Шабац и Лозницу.