IT karavan u Požarevcu

Prezentacija o prednostima i opasnostima upotrebe novih tehnologija i interneta predstavljena je u Požarevcu, u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi“. U okviru projekta IT karavan Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, učenicima je program predstavila nastavnica Slavica Gomilanović.

IT karavan u Požarevcu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi IT karavan koji je nosilac kampanje „Pametno i bezbedno – Smart and Safe“. U osnovnim školama priređuju se edukativne, interaktivne prezentacije, dok se na gradskim trgovima promoviše korišćenje novih tehnologija u poslovanju i komunikacijama.

Prezentacija je do sada održana u Novom Pazaru, Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu i Jagodini. Sledeći grad koji će IT karavan posetiti je Smederevo, u četvrtak, 12. maja, kada će se predstaviti u Osnovnoj školi „Dimitrije Davidović“.

IT karavan obilazi 15 gradova u Srbiji koji procentualno imaju najveći broj mladih stanovnika od 10 do 19 godina. Do 3. juna obići će i Vršac, Zrenjanin, Kikindu, Suboticu, Sremsku Mitrovicu, Šabac i Loznicu.