ИТ караван наставља путовање: Краљево

Краљево је пети град кроз који је прошао ИТ караван и у којем је представио програме Министарства трговине, туризма и телекомуникација који подстичу развој информационог друштва. Презентација о корисној и безбедној употреби нових технологија и интернета одржана је у Основној школи „IV Краљевачки батаљон“, а ученицима је о овим темама говорила наставница Гордана Петровић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација покренуло је ИТ караван пројекат едукације који се у 15 градова Србије спроводи у оквиру кампање „Паметно и безбедно – Smart and safe“. У основним школама приређују се интерактивне презентације о ризицима употребе интернета и друштвених мрежа, као и о могућностима употребе ИКТ-а за лакше и занимљивије учење, док се на градским трговима промовише безбедно коришћење нових технологија у пословању и комуникацијама.

Презентација је до сада одржана у Новом Пазару, Лесковцу, Врању и Крушевцу, а већ у четвртак, 5. маја, представиће се у Јагодини, у ОШ „Горан Остојић“. Први циклус ИТ каравана траје од 20. априла до 3. јуна 2016. године, а остали градови су: Пожаревац, Смедерево, Вршац, Зрењанин, Кикинда, Суботица, Сремска Митровица, Шабац и Лозница.