IT karavan nastavlja putovanje: Kraljevo

Kraljevo je peti grad kroz koji je prošao IT karavan i u kojem je predstavio programe Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji podstiču razvoj informacionog društva. Prezentacija o korisnoj i bezbednoj upotrebi novih tehnologija i interneta održana je u Osnovnoj školi „IV Kraljevački bataljon“, a učenicima je o ovim temama govorila nastavnica Gordana Petrović.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je IT karavan projekat edukacije koji se u 15 gradova Srbije sprovodi u okviru kampanje „Pametno i bezbedno – Smart and safe“. U osnovnim školama priređuju se interaktivne prezentacije o rizicima upotrebe interneta i društvenih mreža, kao i o mogućnostima upotrebe IKT-a za lakše i zanimljivije učenje, dok se na gradskim trgovima promoviše bezbedno korišćenje novih tehnologija u poslovanju i komunikacijama.

Prezentacija je do sada održana u Novom Pazaru, Leskovcu, Vranju i Kruševcu, a već u četvrtak, 5. maja, predstaviće se u Jagodini, u OŠ „Goran Ostojić“. Prvi ciklus IT karavana traje od 20. aprila do 3. juna 2016. godine, a ostali gradovi su: Požarevac, Smederevo, Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Šabac i Loznica.