ИТ караван кренуо из Новог Пазара

ИТ караван, кампања за паметну и безбедну употребу нових технологија, Министарства трговине, туризма и телекомуникација почео је у Новом Пазару.

Више од 200 ученика петих и шестих разреда основних школа „Братство“ и „Стефан Немања“, присуствовало је интерактивној презентацији о предностима и опасностима коришћења нових технологија. У име града Новог Пазара присутне је поздравио др Рифат Реџовић, члан кабинета градоначелника задужен за образовање.

ИТ караван кренуо из Новог Пазара

Овом приликом представницима школа, директору ОШ „Братство“ Дејану Кулунџићу и наставници ОШ „Стефан Немања“ Селми Сеифовић, уручени су едукативни сетови робота, поклони Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Едукативни програм водили су глумац и музичар Бојан Ивковић и психолог и стручњак за дигиталну комуникацију, Ана Мирковић, који су упутили ученике на безбедно коришћење интернета и употребу информационо комуникационих технологија у образовању. Након презентације, представници организације Едулаб одржали су радионицу роботике за децу.

ИТ караван кренуо из Новог Пазара

Ученицима је приказан и кратак филм о безбедности на интернету, који је део пројекта невладине организације „Форум 10“ из Новог Пазара, који је подржан на Јавном конкурсу за програме невладиних организација за развој информационог друштва Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

„ИТ караван“ представља мобилну платформу која промовише предности и опасности информационих технологија у оквиру програма за развој информационог друштва, које Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводи под слоганом „Паметно и Безбедно – Smart and Safe“.

ИТ караван кренуо из Новог Пазара

Први „ИТ караван“ у 2016. години, спроведен је у 15 градова, када је презентацијама присуствовало преко 5000 основаца. У оквиру овогодишњег циклуса планиран је обилазак 13 градова: Нови Пазар, Пирот, Ниш, Зајечар, Краљево, Ужице, Чачак, Ваљево, Крагујевац, Суботица, Нови Сад, Панчево и Сомбор.

Ове године партнери Министарства трговине, туризма и телекомуникација на пројекту су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унутрашњих послова, организација „Save the Children“ за северозападни Балкан и компанијa „Мајкрософт“.