Dobra snabdevenost osnovnim životnim namirnicama u Majdanpeku

Kontrolom tržišne inspekcije utvrđeno je da su maloprodajni objekti u Majdanpeku snabdeveni dovoljnom količinom osnovnih životnih namirnica, rekao je Jovica Brzulović, načelnik tržišne inspekcije u Boru.

Nakon izvršene kontrole u svim maloprodajnim objektima koji prodaju prehrambene proizvode u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, tržišna inspekcija je utvrdila da nema nikakvih nepravilnosti u njihovom radu.

To znači, objasnio je Brzulović, da je snabdevenost redovna, nema podizanja cena osnovnih životnih namirnica, niti ima slučajeva prikrivanja ove vrste robe.

Time su, ističu u inspekciji, demantovane jučerašnje spekulacije u pojedinim medijima da osim što nemaju struju i grejanje, meštanima Majdanpeka se ne dostavlja ni dovoljna količina hleba.

„Naprotiv, pojedini objekti su baš zbog novonastale situacije povećali količine hleba koje puštaju u prodaju“, rekao je Brzulović.

Prema rečima sagovornika Tanjuga, inspekcija će nastaviti rad na terenu, kako bi se održala stabilnost snabdevanja osnovnim životnim namirnicama.

Osim redovne snabdevenosti maloprodajnih objekata, ugroženim stanovnicima Majdanpeka počela je i dostava humanitarne pomoći, prvenstveno hleba i vode, donacije Crvenog krsta i Rudarsko-topioničarskog basena Bor.