Добра снабдевеност основним животним намирницама у Мајданпеку

Контролом тржишне инспекције утврђено је да су малопродајни објекти у Мајданпеку снабдевени довољном количином основних животних намирница, рекао је Јовица Брзуловић, начелник тржишне инспекције у Бору.

Након извршене контроле у свим малопродајним објектима који продају прехрамбене производе у Мајданпеку и Доњем Милановцу, тржишна инспекција је утврдила да нема никаквих неправилности у њиховом раду.

То значи, објаснио је Брзуловић, да је снабдевеност редовна, нема подизања цена основних животних намирница, нити има случајева прикривања ове врсте робе.

Тиме су, истичу у инспекцији, демантоване јучерашње спекулације у појединим медијима да осим што немају струју и грејање, мештанима Мајданпека се не доставља ни довољна количина хлеба.

„Напротив, поједини објекти су баш због новонастале ситуације повећали количине хлеба које пуштају у продају“, рекао је Брзуловић.

Према речима саговорника Тањуга, инспекција ће наставити рад на терену, како би се одржала стабилност снабдевања основним животним намирницама.

Осим редовне снабдевености малопродајних објеката, угроженим становницима Мајданпека почела је и достава хуманитарне помоћи, првенствено хлеба и воде, донације Црвеног крста и Рударско-топионичарског басена Бор.