Đeri se sastala sa generalnim sekretarom BSEC

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri sastala se u Beogradu sa generalnim sekretarom Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) Viktorom Tvirkunom i izvršnim direktorom Stalnog međunarodnog sekretarijata u Istanbulu Bratislavom Đorđevićem.

Državna sekretarka Đeri je naglasila važnost regionalne saradnje Srbije sa državama članicama Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju, kao i produbljivanja i promovisanja bilateralnih odnosa između država članica, ubrzavanja evropskih integracionih procesa u regionu i stvaranja uslova za ekonomski napredak i poboljšanje životnog standarda stanovništva.

Generalni sekretar Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju Tvirkun je rekao da BSEC radi na promociji svih država članica u regionu, posebno podržavajući učešće na ekspertskom nivou i izrazio je očekivanje da Srbija pojača svoje učešće na sastancima Radne grupe za turizam.

On je istakao da je pripremljen Memorandum o razumevanju sa UNWTO, koji će biti potpisan na ministarskom sastanku u oktobra 2014. godine u Atini i pozvao  predstavnike Srbije da učestvuju na sastanku.