Ђери се састала са генералним секретаром BSEC

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Лукреција Ђери састала се у Београду са генералним секретаром Организације за црноморску економску сарадњу (BSEC) Виктором Твиркуном и извршним директором Сталног међународног секретаријата у Истанбулу Братиславом Ђорђевићем.

Државна секретарка Ђери је нагласила важност регионалне сарадње Србије са државама чланицама Организације за црноморску економску сарадњу, као и продубљивања и промовисања билатералних односа између држава чланица, убрзавања европских интеграционих процеса у региону и стварања услова за економски напредак и побољшање животног стандарда становништва.

Генерални секретар Организације за црноморску економску сарадњу Твиркун је рекао да BSEC ради на промоцији свих држава чланица у региону, посебно подржавајући учешће на експертском нивоу и изразио је очекивање да Србија појача своје учешће на састанцима Радне групе за туризам.

Он је истакао да је припремљен Меморандум о разумевању са UNWTO, који ће бити потписан на министарском састанку у октобра 2014. године у Атини и позвао  представнике Србије да учествују на састанку.