Ђери отворила радионицу о Стратегији одрживог развоја Карпата

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, задужена за туризам Лукреција Ђери отворила је радионицу на тему израде и имплементације Стратегије одрживог развоја Карпата, рекавши да су Карпатске планине важна еколошка, економска, културна, рекреациона и животна средина у срцу Европе. Карпатске земље, инспирисане моделом Алпске конвенције, удружиле су се у циљу стварања међународног правног оквира, чија ће примена и даљи развој представљати најважнији инструмент за заштиту природних ресурса ове регије.

Представник Канцеларије за еко туризам у Европи, госпођа Мартина Воскарова, представила је радну верзију Стратегије одрживог развоја туризма Карпата и детаљно објаснила циљеве и активности предвиђене Акционим планом.

Државна секретарка је додала да се очекује да ће активности у вези са применом Карпатске конвенције омогућити одређен субрегионални допринос постојећим глобалним и регионалним споразумима и да је потписивање Стратегије одрживог развоја туризма у Карпатима предвиђено за 23. и 24. септембар 2014. године.