Дигитални час за савремено образовање

„Дигитална трансформација, као незаустављиви развојни тренд у целом свету, мора почети од образовања. Неопходно је да омогућимо нашим ђацима не само да уче информатику и програмирање као обавезан предмет, већ да им целокупан образовни процес прилагодимо потребама овог времена. Информатички и дигитални приступ мора бити примењен у свим наставним програмима“, изјавила је државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, поводом конкурса „Дигитални час“ који је то Министарство управо објавило.

Она је подсетила да је на досадашња четири наградна конкурса намењена наставницима основних школа у Србији, пристигло укупно 1083 рада, која су испунила услове конкурса и која су објављена у зборнику доступном на сајту Министарства, као својеврсна ризница примене нових технологија у настави.

Дигитални час за савремено образовање

„Примени нових технологија посебно ће допринети пројекат „Повезане школе“, који спроводимо са Академском мрежом Србије, којим ће школама бити омогућен бесплатан и безбедан интернет преко те мреже, у првој фази, а који ћемо даље спроводити кроз изградњу стабилне и одрживе комуникационе инфраструктуре“, рекла је државни секретар.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавило је наградни конкурс „Дигитални часˮ у школској 2016/2017. години, намењен свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија, који има за циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава. За ауторе најбољих радова предвиђене су новчане награде.

Пријаве за учешће на конкурсу подносе се од 4. до 15. новембра. Више информација може се наћи на линку: raspisan-nagradni-konkurs-digitalni-cas