Digitalni čas za savremeno obrazovanje

„Digitalna transformacija, kao nezaustavljivi razvojni trend u celom svetu, mora početi od obrazovanja. Neophodno je da omogućimo našim đacima ne samo da uče informatiku i programiranje kao obavezan predmet, već da im celokupan obrazovni proces prilagodimo potrebama ovog vremena. Informatički i digitalni pristup mora biti primenjen u svim nastavnim programima“, izjavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, povodom konkursa „Digitalni čas“ koji je to Ministarstvo upravo objavilo.

Ona je podsetila da je na dosadašnja četiri nagradna konkursa namenjena nastavnicima osnovnih škola u Srbiji, pristiglo ukupno 1083 rada, koja su ispunila uslove konkursa i koja su objavljena u zborniku dostupnom na sajtu Ministarstva, kao svojevrsna riznica primene novih tehnologija u nastavi.

Digitalni čas za savremeno obrazovanje

„Primeni novih tehnologija posebno će doprineti projekat „Povezane škole“, koji sprovodimo sa Akademskom mrežom Srbije, kojim će školama biti omogućen besplatan i bezbedan internet preko te mreže, u prvoj fazi, a koji ćemo dalje sprovoditi kroz izgradnju stabilne i održive komunikacione infrastrukture“, rekla je državni sekretar.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je nagradni konkurs „Digitalni časˮ u školskoj 2016/2017. godini, namenjen svim predmetnim i razrednim nastavnicima osnovnih škola čiji je osnivač Republika Srbija, koji ima za cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava. Za autore najboljih radova predviđene su novčane nagrade.

Prijave za učešće na konkursu podnose se od 4. do 15. novembra. Više informacija može se naći na linku: raspisan-nagradni-konkurs-digitalni-cas