Дан девојака у ИКТ-у

Министарство трговине, туризма и телекомуникација обележава Међународни дан девојака у информационо-комуникационим технологијама („ICT Girls Day“) у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић на Малом Калемегдану. Манифестацији присуствују ученице основних школа из Уба, Шапца, Зрењанина и Смедерева.

На панелима који ће том приликом бити одржани, успешне представнице из области информационо-комуникационих технологија запослене у државном сектору, образовању, привреди, као и предузетнице и активискиње, представиће се ученицама, а у изложбеном простору павиљона Цвијета Зузорић биће приказане фотографије тих ученица на тему „Дигитално креативна“.

Манифестацију ће свечано отворити државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Дан девојака у ИКТ-у (Girls in ICT Day) је пројекат Глобалне мреже жена у ИКТ-у, успостављен под окриљем Међународне уније за телекомуникације, на предлог Републике Србије, 2010. године. Овај дан се обележава у целом свету сваког четвртог четвртка у априлу, ове године 28. априла, са циљем да се девојчицама и девојкама приближе занимања у области информационих и телекомуникационих технологија, природних наука и инжењерства.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Дан девојака у ИКТ-у у 2016, обележава у оквиру програма ИТ Даме који је део кампање за развој информационог друштва ПАМЕТНО&БЕЗБЕДНО/SMART&SAFE.