Dan devojaka u IKT-u

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obeležava Dan devojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama, u četvrtak, 27. aprila 2017. godine, sa početkom u 12 časova, u Naučno-tehnološkom parku Beograd, Veljka Dugoševića 54.

Manifestaciju će svečano otvoriti državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

Gošće manifestacije su učenice osnovnih škola iz Smedereva, Požarevca, Šapca, Uba i Zrenjanina, kojima će se predstaviti uspešne poslenice IKT sektora.

Učenice će učestvovati i u radionicama iz programiranja i robotike, a za njih će biti priređena i prezentacija tehnologije VR (Virtual Reality).

Dan devojaka u IKT-u

Dan devojaka u IKT-u (Girls in ICT Day) slavi se u celom svetu svakog četvrtog četvrtka u aprilu od 2010, na inicijativu Republike Srbije.

Cilj akcije je da se devojčicama i devojkama približe informacione i komunikacione tehnologije, oblast u kojoj žene profesionalno nisu dovoljno zastupljene.

Projekat Globalne mreže žena u IKT-u, pod okriljem Međunarodne unije za telekomunikacije (International Telecommunication Union, ITU), sprovode institucije, sektori, univerziteti, ustanove i kompanije u oblasti novih tehnologija.

Više od 240.000 devojčica, devojaka i mladih žena do sada je učestvovalo u 7.200 manifestacija u 160 zemalja.

Agenda - Dan devojaka u IKT-u
578.2 KB
54 Preuzimanja
Detaljnije...