Дан девојака у ИКТ-у

Министарство трговине, туризма и телекомуникација обележава Дан девојака у информационо-комуникационим технологијама, у четвртак, 27. априла 2017. године, са почетком у 12 часова, у Научно-технолошком парку Београд, Вељка Дугошевића 54.

Манифестацију ће свечано отворити државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић.

Гошће манифестације су ученице основних школа из Смедерева, Пожаревца, Шапца, Уба и Зрењанина, којима ће се представити успешне посленице ИКТ сектора.

Ученице ће учествовати и у радионицама из програмирања и роботике, а за њих ће бити приређена и презентација технологије VR (Virtual Reality).

Дан девојака у ИКТ-у

Дан девојака у ИКТ-у (Girls in ICT Day) слави се у целом свету сваког четвртог четвртка у априлу од 2010, на иницијативу Републике Србије.

Циљ акције је да се девојчицама и девојкама приближе информационе и комуникационе технологије, област у којој жене професионално нису довољно заступљене.

Пројекат Глобалне мреже жена у ИКТ-у, под окриљем Међународне уније за телекомуникације (International Telecommunication Union, ITU), спроводе институције, сектори, универзитети, установе и компаније у области нових технологија.

Више од 240.000 девојчица, девојака и младих жена до сада је учествовало у 7.200 манифестација у 160 земаљa.

Агенда - Дан девојака у ИКТ-у
578.2 KB
54 Преузимања
Детаљније...