Министарка Матић посетила Апатин

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић данас је посетила Апатин и присуствовала састанку у Градској кући где су јој презентовани пројекти и туристички потенцијал ове општине.

,,Имала сам прилику да се ближе упознам са пројектима општине Апатин и могу да кажем да је ресорно министарство као и до сада спремно да пуном подршком омогући и подстакне развој покрајинских туристичких дестинација, а Апатин је управо једно од њих – мало место са огромним туристичким потенцијалом”, рекла је Матић.

Министарка је додала да је ресорно министарство у наредној години препознало пројекат изградње и рада на развоју наутичког туризма као свој капитални пројекат, те да ће се примарна подршка пружити пројекту санације међународног речног пристаништа и проширењу капацитета Марине Апатин.

На састанку у Градској кући министарка Матић и градоначелница општине Апатин посебну пажњу посветиле су пројекту изградње будућег Визиторског центра на простору Харчаш чарде која се сматра једном од најлепших локација целог резервата ,,Горње Подунавље”, а такође су разговарале о туристичком потенцијалу и додатним улагањима у инфраструктуру Бање Јунаковић која представља најпознатији туристички производ овог краја и даје значајан подстрек развоју целокупног туризма.

На самом крају Матић је закључила да верује да ће туризам као привредна грана у наредних пет година у Србији доживети свој процват и да ће ресорно министарство свесрдно пружити подршку пројектима општине Апатин који имају изузетан потенцијал, као и да је до сада Министарство трговине, туризма и телекомуникације у периоду од 2015- 2021. године за пројекте развоја туризма у Апатину укупно определило 25 милиона динара.