Ministarka Matić posetila Apatin

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić danas je posetila Apatin i prisustvovala sastanku u Gradskoj kući gde su joj prezentovani projekti i turistički potencijal ove opštine.

,,Imala sam priliku da se bliže upoznam sa projektima opštine Apatin i mogu da kažem da je resorno ministarstvo kao i do sada spremno da punom podrškom omogući i podstakne razvoj pokrajinskih turističkih destinacija, a Apatin je upravo jedno od njih – malo mesto sa ogromnim turističkim potencijalom”, rekla je Matić.

Ministarka je dodala da je resorno ministarstvo u narednoj godini prepoznalo projekat izgradnje i rada na razvoju nautičkog turizma kao svoj kapitalni projekat, te da će se primarna podrška pružiti projektu sanacije međunarodnog rečnog pristaništa i proširenju kapaciteta Marine Apatin.

Na sastanku u Gradskoj kući ministarka Matić i gradonačelnica opštine Apatin posebnu pažnju posvetile su projektu izgradnje budućeg Vizitorskog centra na prostoru Harčaš čarde koja se smatra jednom od najlepših lokacija celog rezervata ,,Gornje Podunavlje”, a takođe su razgovarale o turističkom potencijalu i dodatnim ulaganjima u infrastrukturu Banje Junaković koja predstavlja najpoznatiji turistički proizvod ovog kraja i daje značajan podstrek razvoju celokupnog turizma.

Na samom kraju Matić je zaključila da veruje da će turizam kao privredna grana u narednih pet godina u Srbiji doživeti svoj procvat i da će resorno ministarstvo svesrdno pružiti podršku projektima opštine Apatin koji imaju izuzetan potencijal, kao i da je do sada Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije u periodu od 2015- 2021. godine za projekte razvoja turizma u Apatinu ukupno opredelilo 25 miliona dinara.