Расписан конкурс „Дигитални час 2″

Министарство, културе, информисања и информационог друштва расписује наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час 2“.

Након успешно спроведеног конкурса „Дигитални час“ у јуну ове године, Министарство, културе, информисања и информационог друштва расписује наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални час 2″.

Конкурс је намењен наставницима разредне наставе и предметним наставницима основних школа који успешно користе информационе и комуникационе технологије у настави и који су креативни у раду. Циљ Конкурса је подстицање ефективне и разноврсне употребе информационих технологија у наставном процесу.

Предмет Конкурса је рад који оцењује стручна комисија. Рад треба да садржи  приказ једне наставне јединице чију реализацију прати употреба информационих технологија као наставног средства.

Потребно је да приказана наставна јединица буде усклађена са важећим наставним програмом и реализована током једног, а највише четири школска часа. Употребљене информационе технологије морају бити применљиве у настави у дигиталним кабинетима и усклађене са задацима и циљевима часа. Министарство културе, информисања и информационог друштва на овај начин подстиче коришћење информационих технологија у настави и позитивно утиче на развој информационог друштва.

Пријављивање на Конкурс „Дигитални час 2” обавља се попуњавањем електронске пријаве на веб страни Дигитална школа најкасније до 16. јануара 2012. године.

Детаљне информације и  Правила учешћа на Конкурсу „Дигитални час 2”  доступни су на веб страни Дигитална школа .