Обука комуналних инспектора

Поводом обављања поверених послова по Закону о трговини, од стране јединица локалне самоуправе, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Сектор тржишне инспекције је организовао обуке за комуналне инспекторе који су поднели захтев за полагање посебног стручног испита за тржишног инспектора. Обуке су одржане на тему трговине ван продајног објекта, осим даљинске трговине, истицања пословног имена и истицања и придржавања радног времена, односно послова које ће комунални инспектори обављати као поверене, овлашћењима и дужностима које ће имати у складу са овим законом.

Током обуке, упознати су и са начином и током спровођења самог испита, који је потребан услов за обављање наведених послова, а који ће полагати пред комисијом Министарства.

До сада су обуке одржане у Крагујевцу, Новом Саду и Пожаревцу, на којима су учествовали сви комунални инспектори из локалних самоуправа, како они који су поднели или ће тек поднети захтев за полагање, тако и они који већ имају положен испит.

Инспектори локалних самоуправа су показали велику заинтересованост за ову врсту обуке, активно учествовали у дискусији са конкретним примерима из праксе и износили недоумице које се јављају приликом надзора.