Конференција поводом завршетка кампање „ИТ караван 02“

Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Татјана Матић говориће на конференцији за медије поводом завршетка овогодишње кампање за безбедност деце на интернету „ИТ караван 02“ у петак, 2. јуна, у 10 часова, у Прес центру Удружења новинара Србије (УНС), Кнез Михаилова 6/III.

На конференцији ће учествовати и главни полицијски инспектор Одељења за борбу против високотехнолошког криминала Министарства унутрашњих послова Татјана Ђурашковић и саветник за информационо-комуникационе технологије у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Снежана Марковић.

Конференција поводом завршетка кампање

Такође, учешће ће узети и директор Сектора за кориснике из јавног и комерцијалног сегмента компаније „Мајкрософт“ Никола Орлић, представник организације „Save the Children“ за северозападни Балкан Василије Љубинковић и оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић.

Присутним ће се обратити и водитељи презентација кампање „ИТ каравана 02“ – психолог и стручњак за дигиталне комуникације Ана Мирковић и глумац и музичар Бојан Ивковић, као и вођа тима роботичара „ИТ каравана 02“ и председник „Едулаб“ Ален Пиљак.

Теме конференције су резултати кампање „ИТ караван 02“ Министарства трговине, туризма и телекомуникација, значај едукације и превенције за заштиту деце на интернету, а биће речи и о медијској кампањи за безбедност деце на интернету „Дигитално паметни – дигитално безбедни“, коју ће представити одговорни уредник школског програма РТС-а Невена Младеновић-Благојевић.