ИТ караван 02 у Пироту

„ИТ караван“ Министарствa трговине, туризма и телекомуникација гостовао је у Пироту, у Основној школи „8. септембар“, где је за око 200 ученика петог и шестог разреда, изведен проргам о правилима безбедног коришћења интернета, безбедносним ризицима употребе интернета и друштвених мрежа, као и употреби информационо комуникационих технологија у образовању.

Након тога са ђацима је одржана радионица програмирања роботике, а Министарство је овом приликом школи поклонило едукативни сет робота за коришћење у настави, који је уручен директорки Олгици Најдановић.

„ИТ караван“, који је покренут 2016. године, представља мобилну платформу која промовише предности и опасности информационих технологија у оквиру програма за развој информационог друштва, које Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводи под слоганом „Паметно и Безбедно – Smart and Safe“.

У оквиру овогодишњег циклуса ИТ караван 02 је кренуо из Новог Пазара, а следећа станица је у Нишу, у четвртак, 20. априла. Планирани су и градови: Зајечар, Краљево, Ужице, Чачак, Ваљево, Крагујевац, Суботица, Нови Сад, Панчево и Сомбор.