IT karavan 02 u Pirotu

„IT karavan“ Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija gostovao je u Pirotu, u Osnovnoj školi „8. septembar“, gde je za oko 200 učenika petog i šestog razreda, izveden prorgam o pravilima bezbednog korišćenja interneta, bezbednosnim rizicima upotrebe interneta i društvenih mreža, kao i upotrebi informaciono komunikacionih tehnologija u obrazovanju.

Nakon toga sa đacima je održana radionica programiranja robotike, a Ministarstvo je ovom prilikom školi poklonilo edukativni set robota za korišćenje u nastavi, koji je uručen direktorki Olgici Najdanović.

„IT karavan“, koji je pokrenut 2016. godine, predstavlja mobilnu platformu koja promoviše prednosti i opasnosti informacionih tehnologija u okviru programa za razvoj informacionog društva, koje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi pod sloganom „Pametno i Bezbedno – Smart and Safe“.

U okviru ovogodišnjeg ciklusa IT karavan 02 je krenuo iz Novog Pazara, a sledeća stanica je u Nišu, u četvrtak, 20. aprila. Planirani su i gradovi: Zaječar, Kraljevo, Užice, Čačak, Valjevo, Kragujevac, Subotica, Novi Sad, Pančevo i Sombor.