ИТ караван 02

Министарство трговине, туризма и телекомуникација започиње овогодишњу кампању „ИТ караван“ у Новом Пазару, у среду, 12. априла, у Културном центру Нови Пазар, са почетком у 10 часова.

Овом приликом биће уприличена интерактивна презентација за ученике основних школа „Братство“ и „Стефан Немања“, о правилима безбедног коришћења интернета, безбедносним ризицима употребе интернета и друштвених мрежа, као и употреби информационо комуникационих технологија у образовању.

„ИТ караван“ представља мобилну платформу која промовише предности и опасности информационих технологија у оквиру програма за развој информационог друштва, које Министарство трговине, туризма и телекомуникација спроводи под слоганом „Паметно и Безбедно – Smart and Safe“.

Ове године партнери Министарства трговине, туризма и телекомуникација на пројекту су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унутрашњих послова, организација „Save the Children“ и компанијa „Мајкрософт“.

Први „ИТ караван“ у 2016. години, спроведен је у 15 градова, када је презентацијама присуствовало преко 5000 основаца. У оквиру овогодишњег циклуса планиран је обилазак 13 градова.