IT karavan 02

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija započinje ovogodišnju kampanju „IT karavan“ u Novom Pazaru, u sredu, 12. aprila, u Kulturnom centru Novi Pazar, sa početkom u 10 časova.

Ovom prilikom biće upriličena interaktivna prezentacija za učenike osnovnih škola „Bratstvo“ i „Stefan Nemanja“, o pravilima bezbednog korišćenja interneta, bezbednosnim rizicima upotrebe interneta i društvenih mreža, kao i upotrebi informaciono komunikacionih tehnologija u obrazovanju.

„IT karavan“ predstavlja mobilnu platformu koja promoviše prednosti i opasnosti informacionih tehnologija u okviru programa za razvoj informacionog društva, koje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi pod sloganom „Pametno i Bezbedno – Smart and Safe“.

Ove godine partneri Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija na projektu su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, organizacija „Save the Children“ i kompanija „Majkrosoft“.

Prvi „IT karavan“ u 2016. godini, sproveden je u 15 gradova, kada je prezentacijama prisustvovalo preko 5000 osnovaca. U okviru ovogodišnjeg ciklusa planiran je obilazak 13 gradova.