Пинџо: Србија и Грчка унапређују сарадњу у области туризма

Помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација Рената Пинџо, изјавила је данас на Српско грчком форуму да постоје реалне могућности да ове две пријатељске земље значајно унапреде сарадњу и повећају туристички промет као и да раде на формирају заједничког туристичког производа намењеног прекоокеанским тржиштима.

,,Грчка је годинама водећа дестинација за српске туристе, један од највећих инвеститора у Србији и земља од које можемо много да научимо. Али и Србија је дестинација у успону, која нуди аутентичан доживљај целе године и жеља нам је да остваримо што интензивнију размену и да се што више грчких грађана упозна са лепотама Србије“, изјавила је Пинџо.

Она је подсетила да туризам заузима све значајније место на привредној агенди Србије и да је у том смислу доношење Стратегије развоја туризма и подзаконских аката добар оквир за даљи напредак у овој области. Уз повећање доприноса туризма укупном БДП-у и побољшање запослености, циљ Републике Србије је одрживи развој, јачање конкурентности и унапређење туристичког производа.

Пинџо се такође захвалила грчким званичницима на позиву да се следеће године туристичка привреда Србије представи у Атини у циљу унапређења постојеће сарадње.

Председник Националне туристичке организације Грчке, која је покровитељ овог значајног догађаја, Димитри Трифонопулос поздравио је отварање канцеларије ове организације у Београду и изјавио да потреба за тим довољно сведочи о намери да се сарадња на обострано задовољство подигне на виши ниво.
Форум је одржан у организацији консултантске фирме Тсомокос која се дуги низ година бави пословним зближавањем две земље. Циљ Форума је размена искустава и отварање могућности за спровођење заједничких акција. Скупу су присуствовали сви значајни туристички посленици Србије и Грчке.