Pindžo: Srbija i Grčka unapređuju saradnju u oblasti turizma

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo, izjavila je danas na Srpsko grčkom forumu da postoje realne mogućnosti da ove dve prijateljske zemlje značajno unaprede saradnju i povećaju turistički promet kao i da rade na formiraju zajedničkog turističkog proizvoda namenjenog prekookeanskim tržištima.

,,Grčka je godinama vodeća destinacija za srpske turiste, jedan od najvećih investitora u Srbiji i zemlja od koje možemo mnogo da naučimo. Ali i Srbija je destinacija u usponu, koja nudi autentičan doživljaj cele godine i želja nam je da ostvarimo što intenzivniju razmenu i da se što više grčkih građana upozna sa lepotama Srbije“, izjavila je Pindžo.

Ona je podsetila da turizam zauzima sve značajnije mesto na privrednoj agendi Srbije i da je u tom smislu donošenje Strategije razvoja turizma i podzakonskih akata dobar okvir za dalji napredak u ovoj oblasti. Uz povećanje doprinosa turizma ukupnom BDP-u i poboljšanje zaposlenosti, cilj Republike Srbije je održivi razvoj, jačanje konkurentnosti i unapređenje turističkog proizvoda.

Pindžo se takođe zahvalila grčkim zvaničnicima na pozivu da se sledeće godine turistička privreda Srbije predstavi u Atini u cilju unapređenja postojeće saradnje.

Predsednik Nacionalne turističke organizacije Grčke, koja je pokrovitelj ovog značajnog događaja, Dimitri Trifonopulos pozdravio je otvaranje kancelarije ove organizacije u Beogradu i izjavio da potreba za tim dovoljno svedoči o nameri da se saradnja na obostrano zadovoljstvo podigne na viši nivo.
Forum je održan u organizaciji konsultantske firme Tsomokos koja se dugi niz godina bavi poslovnim zbližavanjem dve zemlje. Cilj Foruma je razmena iskustava i otvaranje mogućnosti za sprovođenje zajedničkih akcija. Skupu su prisustvovali svi značajni turistički poslenici Srbije i Grčke.