Пинџо на 15. Европском туристичком форуму у Словачкој

Помоћник министра за туризам Рената Пинџо, учествовала је у дводневном раду 15. Европског туристичког форума 2016. у Братислави, на којем су званичници европске туристичке привреде информисани о позитивним резултатима српског туризма у претходном периоду.

Током форума дискутовало се о утицају опорезивања на конкурентност путовања у Европској унији, дигиталној трансформацији у туристичком сектору ЕУ и унапређењу пословног окружења у туризму.

Поред учешћа на панелима Пинџо је имала и билатералне сасатанке са представницима Европске комисије, Европског парламента, директором за програм и координацију Светске туристичке организације али и бројним ресорним министрима европских земаља и представницима приватног сектора у области туризма. На састанцима се разговарало о досадашњим позитивним мерама које су унапредиле туризам у појединим земљама али и о могућностима унапређења билатералних сарадња у циљу одрживог раста европског туристичког сектора.

Европски туристички форум је годишњи догађај који се у сарадњи са Европском комисијом организује у држави чланици која председава Саветом Европске уније. Ове године 15. Европски туристички форум 2016 . који се одржавао 10. и 11. октобра, био је посвећен размени мишљења представника јавног сектора, европских асоцијација, међународних организација, представника туристичке индустрије и других заинтересованих учесника.