Pindžo na 15. Evropskom turističkom forumu u Slovačkoj

Pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo, učestvovala je u dvodnevnom radu 15. Evropskog turističkog foruma 2016. u Bratislavi, na kojem su zvaničnici evropske turističke privrede informisani o pozitivnim rezultatima srpskog turizma u prethodnom periodu.

Tokom foruma diskutovalo se o uticaju oporezivanja na konkurentnost putovanja u Evropskoj uniji, digitalnoj transformaciji u turističkom sektoru EU i unapređenju poslovnog okruženja u turizmu.

Pored učešća na panelima Pindžo je imala i bilateralne sasatanke sa predstavnicima Evropske komisije, Evropskog parlamenta, direktorom za program i koordinaciju Svetske turističke organizacije ali i brojnim resornim ministrima evropskih zemalja i predstavnicima privatnog sektora u oblasti turizma. Na sastancima se razgovaralo o dosadašnjim pozitivnim merama koje su unapredile turizam u pojedinim zemljama ali i o mogućnostima unapređenja bilateralnih saradnja u cilju održivog rasta evropskog turističkog sektora.

Evropski turistički forum je godišnji događaj koji se u saradnji sa Evropskom komisijom organizuje u državi članici koja predsedava Savetom Evropske unije. Ove godine 15. Evropski turistički forum 2016 . koji se održavao 10. i 11. oktobra, bio je posvećen razmeni mišljenja predstavnika javnog sektora, evropskih asocijacija, međunarodnih organizacija, predstavnika turističke industrije i drugih zainteresovanih učesnika.