Позив за достављање понуда за e-trustmark

Позив за достављање понуда за организације које желе да наставе процес акредитације и доделе ознаке поверења у електронској трговини (E-trustmark) малим и средњим предузећима и предузетницима које је започео пројекат Развој електронског пословања отворен је 1. септембра 2016.

Овај позив за достављање понуда има за циљ да обезбеди одрживост резултата које је постигао пројекат Развој електронског пословања, а који се односе на дизајн, развој и имплементацију ознаке поверења у електронској трговини (E-trustmark). Шта више, овај позив има за циљ и да идентификује организацију на коју ће Пројекат пренети права интелектуалне својине, лого и базу података акредитованих малих и средњих предузећа и предузетника. Задатак одабране организације биће да настави рад који је започео Пројекат, као и да га даље развија и уграђује у пословну заједницу е-трговине у Србији.

У недостатку иницијатива из области издавања ознаке поверења у електронској трговини и непознавању тог пословног концепта међу заинтересованим странама и другим пословним субјектима у Србији, Пројекат је покренуо иницијативу кроз неколико активности како би створио пословне и регулаторне услове на тржишту неопходне за спровођење E-trustmark принципа.

Oзнака поверења (E-Trustmark) је нов концепт у индустрији е-трговине у Србији. Без обзира да ли се ради о прекограничној трговини или локалном тржишту, један од кључних фактора за развој е-трговине је успостављање поверења између потрошача и продаваца роба и услуга. Улога ознаке поверења је да успостави тај однос: ознака поверења у електронској трговини је знак постављен на вебсајту е-продавнице који је гарант поверења и поузданости веб продавнице, а који издаје независно тело.

Рок за подношење понуда 30. септембар 2016.

Позив за достављање понуда
290.4 KB
152 Преузимања
Детаљније...