Poziv za dostavljanje ponuda za e-trustmark

Poziv za dostavljanje ponuda za organizacije koje žele da nastave proces akreditacije i dodele oznake poverenja u elektronskoj trgovini (E-trustmark) malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima koje je započeo projekat Razvoj elektronskog poslovanja otvoren je 1. septembra 2016.

Ovaj poziv za dostavljanje ponuda ima za cilj da obezbedi održivost rezultata koje je postigao projekat Razvoj elektronskog poslovanja, a koji se odnose na dizajn, razvoj i implementaciju oznake poverenja u elektronskoj trgovini (E-trustmark). Šta više, ovaj poziv ima za cilj i da identifikuje organizaciju na koju će Projekat preneti prava intelektualne svojine, logo i bazu podataka akreditovanih malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Zadatak odabrane organizacije biće da nastavi rad koji je započeo Projekat, kao i da ga dalje razvija i ugrađuje u poslovnu zajednicu e-trgovine u Srbiji.

U nedostatku inicijativa iz oblasti izdavanja oznake poverenja u elektronskoj trgovini i nepoznavanju tog poslovnog koncepta među zainteresovanim stranama i drugim poslovnim subjektima u Srbiji, Projekat je pokrenuo inicijativu kroz nekoliko aktivnosti kako bi stvorio poslovne i regulatorne uslove na tržištu neophodne za sprovođenje E-trustmark principa.

Oznaka poverenja (E-Trustmark) je nov koncept u industriji e-trgovine u Srbiji. Bez obzira da li se radi o prekograničnoj trgovini ili lokalnom tržištu, jedan od ključnih faktora za razvoj e-trgovine je uspostavljanje poverenja između potrošača i prodavaca roba i usluga. Uloga oznake poverenja je da uspostavi taj odnos: oznaka poverenja u elektronskoj trgovini je znak postavljen na vebsajtu e-prodavnice koji je garant poverenja i pouzdanosti veb prodavnice, a koji izdaje nezavisno telo.

Rok za podnošenje ponuda 30. septembar 2016.

Poziv za dostavljanje ponuda
290.4 KB
152 Preuzimanja
Detaljnije...