Пинџо на РТС-у поводом туристичке сезоне у Турској

Помоћник министра за туризам Рената Пинџо, гостујући у јутарњем Дневнику РТС-а је изјавила да према најновијим информацијама из анталијске области, где наши туристи бораве, нема никаквих проблема и аранжмани се несметано реализују.

„Најновији подаци су да је јутрошњи чартер лет за Анталију реализован по плану и да је отишао 141 путник, међу којима је било и пет беба, и није било одустајања. На састанку смо размотрили ситуацију у којој су се нашли наши путници који се налазе у Анталији и околини. Према нашим сазнањима у анталијској регији туристичка сезона се одвија несметано као и чартер летови али ми ћемо и даље пратити стање на терену имајући у виду шта се десило“, изјавила је Пинџо.

Она је такође рекла да је непосредно после покушаја војног удара, Влада Србије послала авион за грађане који су се затекли у Турској и да је у авиону било око тридесетак путника.

Говорећи о могућим отказима путовања, Пинџо је потврдила да није било захтева из летовалишта да се туристи врате, али да је било отказа путовања путника који је требало да путују непосредно после покушаја пуча. ,, То се посебно односи на путнике који је требало да путују 16. и 17. јула. Агенције заиста чине максималне напоре да покушају да нађу алтернативно решење како би изашли у сусрет путницима да реализују планирани одмор али и да не доведу своје пословање у питање“, закључила је Пинџо.

Током гостовања, помоћник министра је указала да не постоји званична забрана путовања у Турску и да се она и даље продаје као туристичка дестинација. Ипак, додала је, да и сами грађани морају да сагледавају ситуацију јер има оних који су се одлучили за летовање у Тунису и Египту иако су наше агенције одустале од продаје аранжмана из безбедоносних разлога.