Pindžo na RTS-u povodom turističke sezone u Turskoj

Pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo, gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS-a je izjavila da prema najnovijim informacijama iz antalijske oblasti, gde naši turisti borave, nema nikakvih problema i aranžmani se nesmetano realizuju.

„Najnoviji podaci su da je jutrošnji čarter let za Antaliju realizovan po planu i da je otišao 141 putnik, među kojima je bilo i pet beba, i nije bilo odustajanja. Na sastanku smo razmotrili situaciju u kojoj su se našli naši putnici koji se nalaze u Antaliji i okolini. Prema našim saznanjima u antalijskoj regiji turistička sezona se odvija nesmetano kao i čarter letovi ali mi ćemo i dalje pratiti stanje na terenu imajući u vidu šta se desilo“, izjavila je Pindžo.

Ona je takođe rekla da je neposredno posle pokušaja vojnog udara, Vlada Srbije poslala avion za građane koji su se zatekli u Turskoj i da je u avionu bilo oko tridesetak putnika.

Govoreći o mogućim otkazima putovanja, Pindžo je potvrdila da nije bilo zahteva iz letovališta da se turisti vrate, ali da je bilo otkaza putovanja putnika koji je trebalo da putuju neposredno posle pokušaja puča. ,, To se posebno odnosi na putnike koji je trebalo da putuju 16. i 17. jula. Agencije zaista čine maksimalne napore da pokušaju da nađu alternativno rešenje kako bi izašli u susret putnicima da realizuju planirani odmor ali i da ne dovedu svoje poslovanje u pitanje“, zaključila je Pindžo.

Tokom gostovanja, pomoćnik ministra je ukazala da ne postoji zvanična zabrana putovanja u Tursku i da se ona i dalje prodaje kao turistička destinacija. Ipak, dodala je, da i sami građani moraju da sagledavaju situaciju jer ima onih koji su se odlučili za letovanje u Tunisu i Egiptu iako su naše agencije odustale od prodaje aranžmana iz bezbedonosnih razloga.