У Кикинди представљен ИТ караван

Презентација о предностима и опасностима коришћења нових технологија у оквиру путовања ИТ каравана, представљена је у Кикинди у Основној школи „Свети Сава“. Ученике шестог и седмог разреда о овим темама упознао је наставник Горан Станојевић.

На тргу грађанима Кикинде представљени су програми Министарства трговине, туризма и телекомуникација, који подстичу правилну употребу информационо-комуникационих технологија у образовању, пословању, комуникацијама.

У Кикинди представљен ИТ караван

ИТ караван, пројекат који се реализује у оквиру кампање Министарства трговине, туризма и телекомуникација, за развој информационог друштва „Паметно&безбедно – Smart&Safe“, до сада је обишао десет градова у Србији: Нови Пазар, Лесковац, Врање, Крушевац, Краљево, Јагодину, Пожаревац, Смедерево, Вршац и Зрењанин, а предстоји му презентација у Суботици, у среду, 25. маја, и након тога у Сремској Митровици, Шапцу и Лозници.

ИТ караван у првом циклусу реализује се у 15 већих градова са процентуално највећим бројем млађег становништва, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и компанијом Мајкрософт.